لیست اختراعات شهرام شریعتی


ثبت :
از
تا
اظهارنامه :
از
تا

بازنشانی
تعداد موارد یافت شده: 13
تاریخ اظهارنامه: 1393/08/08
مالک/مالکان: آقاي شهرام شريعتي
تاریخ ثبت: 1393/12/13
خلاصه اختراع:

در طي سال هاي اخير افراد مختلفي جهت طراحي كوره دوار در ساخت اسيد فسفريك فعاليت داشته اند و تلاش هاي زيادي در اين زمينه از سال 1937 ميلادي تا كنون صورت پذيرفته است. اما با وجود تلاش هاي انجام شده، بررسي هاي فني در مقياس آزمايشگاهي و پايلوت نشان داد كه طراحي استفاده شده با توجه به همخواني كوره هاي طراحي شده خارجي با خاك كشور طراح چندان كارايي براي خاك فسفات داخل ندارد و راندمان فرآيند در اين روش بسيار پائين بوده و اسيد توليد شده داراي ناخالصي هاي فراوان مي باشد. از طرف ديگر از آنجا كه حجم و ميزان مواد به كار رفته در كوره، ميزان دمش هواي ورودي و موارد مشابه در اختراعات و پتنت هاي خارجي وجود ندارد لذا تلاش شد تا بتوان تمام موارد فوق را از طريق داده هاي مقياس پايلوت بدست آورد. از جمله عواملي كه در اين روش ابداعي مورد استفاده قرار گرفته و طرح مذكور را در بخش صنعتي موفق جلوه مي نمايد عبارتند از: جلوگيري از سوختن كربن، تعيين ميزان دمش مورد نياز براي بخش Freeboard، تعيين ميزان اكسيژن مورد نياز براي ورودي پانل هاي هوا، كنترل زمان ماند آگلومراها در داخل كوره با استفاده از سدهاي بكار گرفته شده در كف كوره، تعيين طول و قطر كوره و نيز نيروي مورد نياز براي قدرت كنترل الكتروموتور گرداننده آن، طراحي جنس بدنه كوره، طراحي ترموكوپل هاي كوره و مشخص ساختن جنس آن براي تعيين دماي داخل كوره، كنترل و مانيتورينگ دماي داخل كوره و نيز يافتن دماي بهينه براي دستيابي به حداكثر راندمان، تعيين نسبت مولي CaO/SiO2 براي دستيابي به حداكثر راندمان، تعيين نسبت مولي كربن اضافي به فسفر در آگلومراها و تعيين ميزان گوگرد موجود در پتروكك ها. با استفاده از موارد فوق و طريق تعيين نسبت هاي مولي و نيز كنترل و بررسي ميزان انرژي، دبي جريان و حجم مواد مصرفي در اين ابداع موفقيت قابل توجهي در توليد اسيد فسفريك و با راندمان فرآيندي 87 درصد در مقياس پايلوت بدست آمد.

تاریخ ثبت: 1389/11/09
مخترع/مخترعان: شهرام شريعتي
خلاصه اختراع:

تاریخ اظهارنامه: 1389/09/02
تاریخ ثبت: 1389/11/09
مخترع/مخترعان: شهرام شریعتی
خلاصه اختراع:

توليد اسيد فسفوريك به روش همي هيدرات دي هيدرات

تاریخ اظهارنامه: 1389/09/02
تاریخ ثبت: 1389/11/09
مخترع/مخترعان: شهرام شریعتی
خلاصه اختراع:

براساس مواد 13 و 14 قانون ثبت اختراعات همچنين بند 4 از پيوست 1 آئين نامه اطلاعات ذيل فقط به منظور بيان اطلاعات اختراع تهيه گرديده است. در اين روش كه براي تهيه اسيد فسفريك با ميزان P2O560% مورد استفاده قرار گرفته ابتدا سنگ فسفات به همراه كك و سيليكا وارد سنگ شكن شده و سپس وارد كوره الكتريكي پيش بيني شده مي گردد. مواد وارد شده به كوره الكتريكي يا به صورت سرباره از سيستم خارج مي شود و يا توسط سيستم گاز CO و P4 وارد برج تقطير مي شود. CO سوخت تأمين كننده اين فرايند مي باشد P4 و به صورت مايع در مي آيد وارد بخش احتراق شده و با دميدن هوا احتراق صورت مي پذيرد. سرمايش بعد از احتراق در سيستم يعني همان سيستم Colding با استفاده از اگزانتات پتاسيم يا PAX باعث خواهد شد ماده يا پالپ مذكور هيدراته شده كه اني هيدراته شده با تزريق آب انجام مي پذيرد خروجي سيستم هيدراتاسيون و Sedimentation اسيد فسفريك با خلوص حدود 60% را توليد مي نمايد.

تاریخ اظهارنامه: 1389/09/02
تاریخ ثبت: 1389/11/09
مخترع/مخترعان: شهرام شریعتی
خلاصه اختراع:

براساس مواد 13 و 14 قانون ثبت اختراعات همچنين بند 4 از پيوست 1 آئين نامه اطلاعات ذيل فقط به منظور بيان اطلاعات اختراع تهيه گرديده است. در اين روش كه براي تهيه نيترو فسفات از اسيد فسفريك مورد استفاده قرار گرفته به صورت خلاصه به شرح ذيل مي باشد. ابتدا سنگ فسفات به همراه اسيد نيتريك 60% - 56 و اسيد فسفريك حاوي 54% p2o5 براي شستشو به تانك شستشوي اسيدي انتقال مي يابد. خروجي تانك مذكور توسط آمونيا خنثي سازي شده و براي گرمايش به اتاقك مخصوص هدايت مي شود در مرحله بعد ماده يا پالپ مذكور سرند شده و بخش درشت دانه آن براي خردايش و بازيابي به بخش گرانوله سازي هدايت مي شود. خروجي سرند به بخش colding هدايت مي شود و پس از كوتينگ محصول نهائي نيترو فسفات خواهد بود.

تاریخ اظهارنامه: 1389/09/02
تاریخ ثبت: 1389/11/09
مخترع/مخترعان: شهرام شریعتی
خلاصه اختراع:

براساس مواد 13 و 14 قانون ثبت اختراعات همچنين بند 4 از پيوست 1 آئين نامه اطلاعات ذيل فقط به منظور بيان اطلاعات اختراع تهيه گرديده است. در اين روش براي تهيه اسيد فسفريك با خلوص p2o5 57% مورد ارزيابي قرار گرفته است از دو راكتور استفاده مي شود. خروجي راكتور وارد تانك فيلتر خوراك شد و به روش فيلتراسيون و اضافه نمودن اگزانتات پتاسيم اسيد فسفريك تهيه مي شود. خروجي هاي راكتورها به مخزن تهويه هدايت شده از سيستم خارج مي شوند. در اين سيستم با يك روش گردشي فسفات موجود بهينه شده و از سيستم دور ريخته نخواهد شد. اين سيستم با راندمان 70% بالاترين نرخ توليد را در روش هاي متداول دارا است.

تاریخ ثبت: 1389/03/29
مخترع/مخترعان: شهرام شريعتي
خلاصه اختراع:

خلاصه دودكش كاهنده ذرات سمي توسط سيستم بخارآب ونانوفيلتر در صنايع مس در حالي طراحي گرديد كه يكي از اصلي ترين مشكلات مربوط به خروجي دودكش هاست بنابراين اين طرح باهدف كاهش عناصري نظير آرسنيك وكادميوم همچنين گازهاي so2 به عنوان عناصر اصلي ونيكل وكروم به عنوان عناصر فرعي ساخته شد هر چند كه ساير عناصر نيز در مجموعه عناصر حذف شونده از محيط قرار ميگيرند در اين پروژه مخزن اصلي خروجي گازها به يك مخزن مجزا در ارتباط است اين مخزن كه ورودي دودكش است بايك سوپاپ مكنده به درون مخزن شماره 2كه اشباع از بخارآب ميباشد راه دارددراين اتاقك بخارآب با گاز تركيب شده واز يك خروجي مستقل به استخر گرم يا خشك كن انتقال ميابد سرريزگاز حاصله توسط يك سوپاپ مجزا با مخزن شماره دو ارتباط دارد وبخش ديگر از گاز هاي متصاعدشده درآن مخزن حذف ميگردد درمرحله بعدي ورودي گازهاي مستقل به اتاقك داراي نانو فيلتر راه يافته وبنابراين حجم باقي مانده قابل تفكيك از اتاق نهايي درآن مجزا خواهدشدسيستم باقابليت دارابودن يك دستگاه مونيتئرينگ قابليت خواهند داشت هرروزه ميزان حروجي دودكش را از روي آناليز بخارات محاسبه وتكنسين مربوط آنراگزارش نمايددارابودن سيستم خشك كندر كنار مخزن خروجي براي تبخير آبهاي مخلوط با عناصر فوق الذكر وبرگرداندن آب به ابتداي مخزن بخار سازي به منظور كاهش ميزان آب مصرفي از عمده ترين مزاياي اين سيستم به شمار ميآيد همچنين كاهش آلاينده هاتاحدود 26 درصد آلودگي از مهمترين دستاوردهاي اين تحقيق ميباشد

تاریخ اظهارنامه: 1388/08/11
تاریخ ثبت: 1388/09/28
مخترع/مخترعان: شهرام شريعتي
خلاصه اختراع:

دودكش كاهنده ذرات سمي تسط سيستم بخار آب و نانوفيلتر در صنايع سرب و روي در حالي طراحي گرديد كه يكي از اصلي ترين مشكلات مربوط به الاينده ها در صنايع فلزي مربوط به خروجي دودكش هاست بنابراين اين طرح با هدف كاهش عناصري نظير سرب، روي، آرسنيك و كادميوم به عنوان عناصر اصلي و نيكل و كروم به عنوان عناصر فرعي ساخته شد. هرچند كه ساير عناصر نيز در مجموعه عناصر حذف شونده از محيط قرار مي گيرند. در اين پروژه مخزن اصلي خروجي گازها به يك مخزن مجزا در ارتباط اس اين مخزن كه ورودي دودكش است با يك سوپاپ مكنده به درون مخزن شماره 2 كه اشباع از بخار آب مي باشد راه دارد. در اين اتاقك بخار آب با گازها تركيب شده و از يك خروجي مستقل به استخر گرم يا خشك كن انتقال مي يابد. سرريز گاز حاصله به توسط يك سوپاپ مجزا با مخزن شماره 3 ارتباط دارد و بخش ديگر از گازهاي متصاعدشده در آن مخزن حذف مي گردد. در مرحله بعدي ورودي گازهاي مستقل به اتاقك داراي نانوفيلتر راه يافته و بنابراين حجم باقي مانده قابل تفكيك از اتاق نهايي در آن مجزا خواهد شد. سيستم با قابليت دارا بودن يك دستگاه مونيتورينگ قابليت خواهد داشت هر روزه ميزان خروجي دودكش را از روي آناليز بخارات محاسبه و تكنسين مربوط آن را گزارش نمايد. دارا بودن سيستم خشك كن در كنار مخزن خروجي براي تبخير آبهاي مخلوط با عناصر فوق الذكر و برگرداندن آب به ابتداي مخزن بخارسازي به منظور كاهش ميزان آب مصرفي از عمده ترين مزاياي اين سيستم به شمار مي آيد همچنين كاهش آلاينده ها تا حدود 20 درصد آلودگي از مهمترين دستاوردهاي اين تحقيق مي باشد.

تاریخ اظهارنامه: 1388/06/11
مالک/مالکان: شهرام شريعتي
تاریخ ثبت: 1388/06/30
مخترع/مخترعان: شهرام شريعتي
خلاصه اختراع:

در ساليان اخير همگام و همسو با پيشرفت هاي تكنولوژيك در بخش معدن كشورهاي صاحب صنعت روشهاي متعدد و مناسبي را براي كاهش آلودگي هاي حاصل از اين بخش در آب و خاك مطالعه و اجرا نمودند كه متاسفانه آثار و شواهد اين تكامل علمي در صنايع معدني كشور بسيار كمرنگ به نظر مي رسد و بي شك تنها دليل آن عدم توجه و اعتماد صنايع به علوم پايه و كاربردي است. اغلب صنايع معدني ايران در كمال تاسف يا اولويت قرار دادن جنبه هاي اقتصادي و استفاده بي رويه از مواد شيميايي افزودني مشكلات عديده اي را براي مردم ساكن منطقه همچنين كارگران معادن و محيط زيست منطقه ايجاد نموده اند از طرفي ديگر اين افزودني ها لطمات بي شماري را با ايجاد خوردگي دستگاه ها و تجهيزات به بخش معدن ايران تحميل نموده است. اين تحقيق سعي نموده كه با نگرشي جديد و تلفيقي از رسوب شناسي و بيوتكنولوژي همچنين تغيير سيستم جذب و تغذيه باكتري هاي هوازي و غير هوازي مكانيزم داخلي آنها ار در جهت كاهش آلودگي هاي محيطي ساختارسازي نمايد. ديدگاه مشترك ايجاد شده بين علوم مذكور و محيط زيست توانسته است به صورت موردي و با ارائه نتايج اوليه اين كاهش عوارض زيست محيطي را به اثبات رساند. شايسته است با تكيه بر نتايج اين تحقيق علاوه بر تامين امنيت و سلامت كاركنان وساكنين منطقه درآمدهاي اقتصادي و علمي جديدي عايد توليد كنندگان مواد اوليه معدني و صنعتي شود.

تاریخ اظهارنامه: 1388/05/24
مالک/مالکان: شهرام شريعتي
تاریخ ثبت: 1388/05/28
مخترع/مخترعان: شهرام شريعتي
خلاصه اختراع:

در ساليان اخير همگام و همسو با پيشرفت هاي تكنولوژيك در بخش معدن كشورهاي صاحب صنعت روشهاي متعدد و مناسبي را براي كاهش آلودگي هاي حاصل از اين بخش در آب و خاك مطالعه و اجرا نمودند كه متأسفانه آثار و شواهد اين تكامل علمي در صنايع معدني كشور بسيار كمرنگ به نظر مي رسد و بي شك تنهها دليل آن عدم توجه به اعتماد صنايع به علوم پايه و كاربردي است. اغلب صنايع معدني ايران در كمال تأسف با اولويت قرار دادن جنبه هاي اقتصادي و استفاده بي رويه از مواد شيميايي افزودني، مشكلات عديده اي را براي مردم ساكن منطقه، همچنين كارگران معادن و محيط زيست منطقه ايجاد نموده اند. از طرفي ديگر اين افزودني ها لطمات بي شماري را با ايجاد خوردگي دستگاه ها و تجهيزات به بخش معدن ايران تحصيل نموده است. اين تحقيق سعي نموده كه با نگرشي جديد و تلفيقي از رسوب شناسي و بيوتكنولوژي همچنين تغيير سيستم جذب و تغذيه باكتري هاي هوازي و غيرهوازي مكانيزم داخلي آنها را در جهت كاهش آلودگي هاي محيطي ساختارسازي نمايد. ديدگاه مشترك ايجاد شده بين علوم مذكور و محيط زيست توانسته است به صورت موردي و با ارائه نتايج اوليه، اين كاهش عوارض زيست محيطي را به اثبات رساند. شايسته است با تكيه بر نتايج اين تحقيق علاوه بر تأمين امنيت و سلامت كاركنان و ساكنين منطقه درآمدهاي اقتصادي و علمي جديدي عايد توليدكنندگان مواد اوليه معدني و صنعتي شود.

موارد یافت شده: 13